2009. január 12., hétfő

Hybrid Child


HYBRID CHILD
ハイブリッド チャイルド



Kiadási év: 2005.május

Eredeti ötlet: Nakamura Shungiku

Hossz: ~78 perc

CV/Seiyuu: Toriumi Kousuke x Fukuyama Jun

Suwabe Junichi x Miyata Kouki

Inoue Kazuhiko x Midorikawa Hikaru



A Hybrid Child Nakamura Shungiku egyik régebbi 1 kötetes mangája,pontosan 2005.márciusában jelent meg először Japánban,és ezt rögtön követte a drama cd,amit 2005.május 22-én adtak ki.
Nakamura Shungiku yaoi mangái miatt vált ismertté, de a legjobb munkájának mégis a 2006 októberében ,a CIEL yaoi mangamagazinban először megjelent Junjou Romantica c. mangát tartják,ami még jelenleg is fut. Azóta 2 évados anime adaptációt is készítettek belőle,és természetesen rengeteg drama cd-t a már 11.mangakötetnél járó mangának.

De visszatérve az eredeti drama cd-re, még Junjou fanolásom közepette/elején találtam rá Aarin-on, mert érdekelt milyenek a többi sztorijai Nakamura-senseinek.Akkor még nem olvastam a mangáját,csak szimplán a cd-t hallgattam meg,és mivel teljesen elaléltam tőle,annyira tetszett,utána olvastam el a mangát. Sok tekintetben hasonlít Junjou Romanticára,itt a gyönyörű rajzolására és a mély,szeretettel telt történeteire,valamint a kidolgozott karakterei gondolok. Ez egy olyan mű,ami elgondolkodtató, sajnos nem épp happy end véggel,de éppen ez teszi különlegessé. A hangszínészek remekül kitesznek magukért,és ahogy várható tökéletesen passzolnak a nekik szánt karakterhez. Ami az H (ecchi) jeleneteket illeti, szerintem mondhatjuk safe-nek,tehát max. sejthető mik történtek,de a mangájában is annál többet nem mutat.



TÖRTÉNET ( spoiler tartalom )

"A Hybrid Child nem is bábu,de nem is gép.A gazdája tükre,és a szeretetéből tud növekedni..."


Ezek az első sorai a CD-nek,és innentől kezdődik el a történet,ami három kis történetre van bontva,ami három párosról szól.Az első az Hazuki(Toriumi Kousuke ) a hybrid child és Koutarou( Fukuyama Jun) egy régi család nemesi sarja,akire egy szem örökös lévén ráhárul a nemesi kötelesség betartása.Ezt eléggé rosszul tűri,ráadásul a tanulás sem az erőssége,így nem csoda hogy folyton fáj a feje Hazukinak a gazdája miatt,és igen keményen őrködik a fiú felett a szinte személyi titkár/és őrként működő Hazuki. És persze Koutarou viselkedése sehol sem hasonlít Hazukiéra, tehát akkor mégis miért mondják hogy a hybrid child a gazdájuk tükre... erre a valász talán a harmadik sztoriban derül fény.(l. lejjebb) Egyszer csak Hazuki összeesik,alaposan megijesztve a gazdáját,aki elviszi Kurodához ( Inoue Kazuhiko) ,aki a hybrid child -ok készítője,így Hazukié is. Kiderül ő az első szériához tartozik,ami ritkaságnak számít.Kuroda mellesleg elég bunkón viselkedik( de így szeretjük), és Koutarou kiakad emiatt,hogy azt mondta lopta Hazukit. Aztán megvizsgálja Kuroda Hazukit,és megmondja nem lehet megjavítani,vegyen másik hybrid child-ot.De Koutarou hallani sem akar róla,ő csak Hazukit akarja,senki mást. Aztán csak hogy eltüntesse a fiút,azt mondja Kuroda akkoir megmentheti ha hoz neki egy örökkétartó cseppet ,ami persze nem igaz. Közben kiderül Hazuki múltja,hogy már 5x kidobták, háromszor Koutarou szülei,de a fiú mindig kitúrta a szemétből,és kétszer pedig más gazdái. Öt évébe telt mire képes lett megmozdulni,és másfél év mire beszélni. Aztán miközben nagy hévvel kutat Koutarou a reménye után,Hazuki odajön,és elmondja nélküle is fog boldogulni,majd lesz magántanára,aki felkészíti stb, de kifakad Koutarou ,és egy gyönyörű pillanatban megcsókolja Hazuki őt. Hazuki valószínűleg meghal,és néhány év múlva Kuroda felhívja Koutarout,hogy elmondja hazudott a Tsukinai Shizukut illetően,és hogy éppen érkezik egy meglepetés hozzá. És ott áll az ajtóban Hazuki....

A második sztori Iichi -sama( Suwabe Junichi) egy gazdag úrfi ,akit sokak nem szeretnek és Yuzu ( Miyata Kouki ), a még gyerek hybrid childról szól,aki sehogysem tud megnőni,pedig gazdája szereti. Iichi-samát sok titok lengi körül a múltja miatt, és sokszor magányosnak érzi magát,egyetlen társa Yuzu,aki mindenkinél jobban szereti.Egyszer egy másik hybrid childtől Yuzu azt hallotta ha a gazdáddal H -ztek,úgy hamarabb megnősz. Hazaállít ezzel Yuzu,és persze először nem engedni Iichi-sama, de aztán látva Yuzut mennyire aggasztja hogy nem nől, csak rááll,itt megijed Yuzu mennyire eszeveszettül dobog a szíve a gazdája miatt,és elfut (lol).De még itt sem történik semmi H igazából. Később egy alkalommal tortát mennek venni Yuzu javaslatára,és közben megtámadják a Iichi-samát,aki megsebesül,és vak lesz.Azt akarja hagyja el Yuzu,és találjon más gazdát, de Yuzu semmiképpen sem akar,és végül együtt maradnak.

A harmadik történet Kurodáról ( Inoue Kazuhiko ) ,a hybrid child készítőjéről és Tsukishimáról ( Midorikawa Hikaru) kapcsolatáról szól. Talán ez az egyik legmélyebb. Kuroda és Tsukishima gyerekkori barátok.Tsukushima valami sógun fia lehet, és állandóan betegeskedik,de Kuroda és Iichi-sama pártfogásukba vették.Kuroda nem tudja kimutatni az érzelmeit,amiből később több gondja is lesz. Akkoriban kezdte el tervezni a hybrid childot,és egyszer megmutatta a barátainak, akik észrevették,hogy nagyon hasonlít az egyik Tsukushima gyerekkori arcára.Kuroda váltig tagadta, de nyilvánvaló volt hogy ő az. Sajnos képtelen bevallani hogy mit érez igazából barátja iránt, de mikor közelgett a háború,és el kellett válniuk Tsukushimával,hirtelen egy csókot adott neki.X3 Aztán később a háborút elvesztették,és ahogy lenni szokott valakinek felelnie kellett érte,és a választás Tsukushimára esett,akinek seppukut kellett végrehajtania. Mikor ezt megtudta Kuroda, eszétvesztve rohant be barátja szobájába,akit kérdőre vont.Talán itt volt végre a lehetőség,hogy végre mindent bevalljon Kuroda, de hiába diktálta azt a szíve, mégis más szavakat formált az ajka,pont az ellenkezőjét,végül már ordibáltak egymással,aztán Tsukushima tudtára ha a szája nem, de a teste elmondta mit érez,bár cseppet sem volt gyengéd. A mangában is csak sejteni lehet mi történt, de AZ megtörtént.X3 Később ,sok év elteltével iichi-sama felkeresi barátját,aki időközben eltűnt,és eddig tartott míg nyomára lelt. Most már kész van az első hybrid child,aki feltünő módon Tsukushimára hasonlít rettentően. Miután elment Iichi alaposan lehordva Kurodát,hogy térjen észhez, a még név nélküli gyermek hybrid child hirtelen elszaladt a cseresznyefák közé,aztán hozott egy cseresznyefa ágat,pdanyújtva Kurodának,és szóra nyitotta a száját,az első szavaira...és azok, ugyanazok voltak amiket régen egyszer Tsukushima mondott Kurodának,ugyanebben a szituációban. " Szereted a virágokat,ugye? Akkor neked adom ezt az ágat." Kuroda szemeiből kicsordultak a könnyek,és akkor jött rá mit hozott létre,és mit jelent az,hogy a gazdájuk tükre,vagy inkább a gazdájuk szívének tükre...


Mindenképpen érdemes legalább egyszer meghallgatni,ajánlom mindenkinek akik tudnak japánul,és szeretik a BL-t, de akár azoknak is,akik csak a hangszínészekért vannak oda,mint pl. Inoue Kazuhiko ( Kakashi - NARUTO, Yuki Eiri - GRAVITATION stb) , Midorikawa Hikaru ( Akira - MONOCHROME FACTOR, Tamahome - FUSHIGI YUUGI stb), vagy Suwabe Junichi ( Shirogane - MONOCHROME FACTOR ,Greed - FULLMETAL ALCHEMIST )

4 megjegyzés:

  1. Óóóh, ez nagyon jóóó! Nao-chan, you rock! \^o^/

    VálaszTörlés
  2. WOW, csak utólag látom, hogy két szenvedélyem, Hikaru Midorikawa és Junjou Romantica itt ötvöződik. De elég friss vagyok a témában. Hogyan lehet a CD-hez jutni? penkaur@freemail.hu

    VálaszTörlés
  3. Örülök h rátaláltam erre az oldalra! Még csak pár hónapja fedeztem fel a drama cd-ket, de már nagyon sokat meghallgattam. Az itt szereplők közül talán a Hybrid child tetszett a legjobban, úgyh ide írok először. :) Inoue és Midorikawa san nagyon tetszett, de az első sztori sem volt rossz.
    Riku

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó, hogy valaki olvas engem!:3

    VálaszTörlés