2009. március 13., péntek

Flesh & Blood 1


FLESH & BLOOD 1

Cím: Flesh & Blood vol.1
Kiadási év: 2005.december
Eredeti ötlet: Matsuoka Natsuki
Időtartam: ~ 146 perc
CV/Seiyuu : Suwabe Junichi x Fukuyama Jun , Kishio Daisuke, Konishi Katsuyuki, Ookawa Tooru, Horiuchi Kenyuu ...stb


Ez az első történelmi témájú Drama CD,amit eddig sikerült meghallgatnom.
Ilyen mély,és részletességben elmerülő történetettel még nem találkoztam, alaposan meg is lepődtem.Főként történelmileg értem ezt, de mivel a drama sorozat már az 5. CD kiadását is elérte, biztosan mondhatom nemcsak a történet változatos, de a karakterek is jellemváltozáson mennek keresztül.
A Flesh & Blood Matsuoka Natsuki BL regényén alapszik, a szerző e műfajban alkotott regényeiről ismert.
A drama CD igencsak hosszú időtartamán is megakadhat a szemünk, mert 2 disc-ből áll.

A történet központjában egy japán középiskolás fiú, Kaito áll,aki Angliában él már 5 éve,és kitünően megtanult beszélni angolul, de hogy ne felejtse el eközben a japánt, gyerekkori barátjával,Kazuyával szokott anyanyelvén beszélgetni,aki szintúgy Londonban él. Kaito édesanyja egy léha nőszemély, apja pedig Londonban egy híres ember.Éppen ezért, Kaito-nak igazi barátai -Kazuyán kívül- nem akadtak Angliában,mert mindenki csak édesapja poziciója miatt akart vele barátságot kötni,így bizalmatlanná válik az emberekkel.
Az egy nagyon fontos tény, hogy Kaito és Kazuya kedvenc történelmi hősei John Hawkins és Sir Francis Drake, akik angliai Erzsébetnek dolgoztak mint privatérok, kalózlevéllel rendelkeztek,így csak országuk ellenséges kereskedelmi hajóit foszthatták ki, kalózkodás vádja nélkül. A privatérokat és kalózokat mindig egy vékony vonal választotta el egymástól, általában kalózokként kezdték pályafutásukat, de privatérokként végezték.
Visszatérve a történetre, Kaitoék a nyári szünetben ellátogattak Plymouth-ba, ahol Drake született egykor. Itt egy időalagútba kerül Kaito,és felébredve 1587 Angliájában találja magát, ahol megkezdődnek kalandjai.Találkozik Vincenttel, a spanyol férfival aki Stuárt Máriát jött kiszabadítani a halál torkából,de nem járt sikerrel,így az anglia hadiflottát figyeli egy ideig, amikor is megpillantja a félig ájult és félrebeszélő Kaitót,aki mikor látja Vincentet,és hogy spanyol, elmondja jövő évben a spanyol Armada vereséget fog szenvedni az angliai ellen.(1588).Vincent erre felháborodik,és majdnem megfojta a fiút.Aztán elmenekül , vissza Spanyolhonba. Kaito-t megvizsgálja egy orvos,és a különös öltözék és arc folytán hívnak Geoffrey Rockford-ért,aki kalózkapitány, de inkább hat privatérnak ő is,hiszen Drake alatt dolgozik és a városban tisztelik a nevét. Az orvos felesége odaadja azt a különös dolgot,amit talált a fiú zsebében: egy fénykép Kaitoról és barátjáról. Geoffrey-vel eleinte bizalmatlan Kaito - vagyis végig az -, de elfogadja a meghívást Gloria nevű hajójára,amin mint kabinfiú dolgozik ( Geoffrey az ágyban is akarta dolgoztatni, de megállapodtak arról szó se lehet,így maradt a felmosás)
Találkozik Drake-kel Kaito,és egy rettentően jó hazugságtörténettel áll elébe,hogy hogyan keveredett ide Jipanguból ( Japánból,amit aranyországnak hittek az angolok).Bevették a meséjét,és Drake meghallgatva a jóslatot,hogy jövő évben legyőzik a Armadát elengedi a fiút,és a lelkére köti Geoffreynek hogy vigyázzon a fiú életére,mert ha meghal a fiú,ő felel érte életével.Kaito ismét a Gloria fedélzetén köt ki,és megkezdődik utazása,ami egyben szerelmi kalanddá is válik a későbbiekben.
A drama CD-ben, mellesleg egy-két ellopott csóknál nem történik semmi. Viszont Kaito kezd megbízni Geoffreyben, amaz pedig (aki egyébként biszexuális) odaadóan vigyáz rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése