2009. március 30., hétfő

One Piece


ONE PIECE
KAIZOKU VIVI NO DAIBOUKEN


Eredeti ötlet: Oda Eiichirou
Kiadási idő: 2002. december
Időtartam:
~ 46 perc

CV/Seiyuu: Tanaka Mayumi, Yamaguchi Kappei, Hirata Hiroaki, Okamura Akemi, Nakai Kazuya, Outani Ikue, Watanabe Misa



Mikor rátaláltam erre a Drama cd-re,nagyon megörültem,mert nem tudtam készült One Piece-ből is. Sajnos ez az egyetlen,amit kiadtak, de azt le kell szögeznem,ennek semmi köze nincs a BL műfajhoz, csupán ha már kedvenc és drama cd,akkor már nem akartam külön írni,meg aztán fórumon is örülnének a beszámolónak,ugye?:D

Az animét illetve a mangát nem mutatom be, szerintem vannak akik ismerik, és hallottak róla ha kutakodtak egy kicsit a népszerű shounen ínyencségek közt.

A történet egy hajótöréssel kezdődik,még pedig a Going Merry legénysége szenvedi el,és köt ki egy lakatlan szigeten a Grand Line-on, az Alabasta részek után, furcsamód, Vivi társaságában,aki immár kalózként és nem hercegnőként van a fedélzeten,illetve volt,míg meg nem történt a baj.

Vivi és Chopper tér magához elsőként,akiket Carue húzott ki a partra,egy dzsungel mellé. Hirtelen egy félelmetes üvöltésre lesznek figyelmesek,ami a dzsungelből jött.Vivi szerint ez a Banbaraba nevű gorilla-szerű lényhez tartozik,akivel mikor még tagja volt a Baroque Works –nek találkozott egy alkalommal,és egy kedves élőlénynek ismerte meg.
Közben Nami és Usopp halálra rémisztik egymást, mert mindketten azt hitték a másik valami vadállat,és mikor rájönnek ki a másik, nagyot fújnak,de nem sokáig, mert Nami hátát az a bizonyos lény kezdi el csikizni,és ezt nem foghatja már Usoppra.Végigkergeti a dzsungelen őket ,és azt meg kell említenem,hogy valami olyan hangot csal ki magából Usopp,amit még nem hallottam tőle, vagy legábbis nem vettem észre. Ez volt: „Iyaaaaaa !!!” rendesen szótagoltan kiejtve,mint mikor a japán kislányok sikoltoznak. X3

Ezután jön a legjobb rész. Zoro és Luffy alszanak, a tengerpart homokján, túlütve egymást horkolásban. Zoro felébred Luffy-re,és mert az nem akarja abbahagyni, betömi a száját és orrát Zoro,aztán visszaalszik. Viviék észreveszik Luffyéket, és teljesen kétségbeesnek,mert Luffy arca szörnyű kékes árnyalatot öltött,Vivi nem pepecsel, még a lelkét is kiüti szegény Luffyból,de meglett az eredménye: felébredt Luffy.

Ekkor valami érdekeset észrevesznek rajta, de jönnek a többiek is, akiket időközben megmentett Sanji a vadállattól.
Mindenki hallgat. Csak Luffy arcát nézik,amaz értetlenül pislog rájuk.Kitör a nevetés. Sanji és Nami annyira röhögnek,hogy a könny is kicsordul a szemükből.Usopp már pályázik is a kapitány üresedő helyére. Aztán kiderül, nagy nehezen, hogy kelevény lett Luffy arcán,ami egy kelés,és annyira megnyúlt,hogy a többiek nem győzik húzogatni és szórakozni vele.Egy japán népmesében is előbukkan ez a dolog, amit említenek Usoppék.( Kobutori jiisan) Este egy fergeteges ünnepséget rendeznek Luffy gyönyörű arca tiszteletére,aki magával is remekül el tud szórakozni.Tipikus. Chopper elmondja, egy bizonyos gyógynövény képes meggyógyítani Luffyt.Vivi szerint az biztos található a szigeten,mert ez a főcsemegéje a gorilla-lénynek.Mikor elaludt mindenki, eloson Vivi megszerezni a növényt, mert úgy érzi tartozik Luffynek amiért megmentette Alabastát,és mindent megtenne,hogy egy kicsit is leróhassa tartozását a kapitánynak.

Persze összetalálkozik a vadállattal,aki megtámadja,és lelöki őt a szikláról. Észreveszi,hogy miért vált iylen vaddá a lény.A kölykét észreveszi Vivi, aki keservesen kapaszkodik a sziklába,hogy ne vesszen a tengerbe. Eközben észreveszik a többiek eltűnt Vivi,és utánaerednek.Közbe akarnak avatkozni,mikor látják a gorillát és Vivit, de Nami megállítja őket,a kalóz Vivi eltökélt arcát látva. Vivi megpróbálja felhúzni a kiskölyköt, de mikor eléri a kis kezét, leesik a szikláról. Megjelenik Luffy,és megmenti Vivit( és a kisgorillát), a szokásos módján, rá is ordibálnak miért nem tud egy kevésbé felelőtlen technikát alkalmazni…

Vivi megállt a lábán kalózként,és Luffy aranyosan megszidja hogy ne keressen több éjszakai kalandot ( haha,ez tökre utalás),és bízzon jobban bennük.


Kedvenc idézetem most jön:
„ Ezentúl fogva mindig együtt leszünk,
mikor kalandokba keveredünk,

Mikor nevetünk,és ebéd közben is,örökké barátok maradunk.”


Következő jelenet a Going Merry fedélzetén.Luffy felébred délben. Mondja valamit álmodott,Chopper szerint Viviről lehetett,mert Vivi nevét motyogta álmában. ( nekem erről megint más jut eszembe XD )

Végül a CD-t lezárja a FAMILY c. dal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése