2009. február 22., vasárnap

Chopin Series vol.1



CHOPIN SERIES ~PINK NO CHOPIN~

ショパンシリーズ「ピンクのショパン



Cím: Chopin Series vol.1 ~Pink no Chopin~
Kiadási év: 2005. február
Eredeti ötlet: Nanbara Ken
Időtartam: ~74 perc
CV/Seiyuu :Koyasu Takehito x Midorikawa Hikaru , Morikawa Toshiyuki, Suzumura Kenichi ,Kishio Daisuke

A Chopin Series-re márcsak a címe miatt is érdemes felfigyelni, legalábbis én ezért töltöttem le még régebben.Különlegessége a drámasorozatnak,ami ritkává és széppé teszi rendkívül a CD hangulatát,hogy Chopin klasszikus zenéje adja a háttérzenét, valamint a főszereplő is játszik tőle néhányszor.

Nanbara Ken yaoi regényeiről ismert szűkebb körben, de készített mangát is.Találtam miközben böngésztem Nanbara-sensei után a keresőben egy oldalt, ahol a drama cd-iről 3 aranyszabályt említ:Érdekeségképpen felsorolom, bár én még más Drama Cd-t nem hallgattam tőle, de mindenképpen igaz valamennyi rá.

1. You NEVER talk about the plot, because there are BARELY ANY.
2. You NEVER count the H scenes, because there are COUNTLESS MANY.
3: You ALWAYS mention Midorikawa Hikaru, because he's casted in about 99.9% of all Nanbara Ken's dramas, and he ALWAYS play the brainless uke whose voice is as sweet as HONEY PUDDING.

Az igaz hogy a cselekményt tekintve nem egy kihívás,de hát ez általában vonatkozik a yaoi műfajra.Viszont ami történik, az érdekes,és most nem a H jelenetekre gondolok, de az egészt áthatja egy egyfajta báj, ami szerintem nem marad meg egészen végig a sorozatban.
A történet nagyjából az, hogy egy középiskolás zenetagozatos fiú -
Shizuku( Midorikawa Hikaru),akinek kedvenc zeneszerzője Chopin, találkozik Harukával ( Koyasu Takehito),nem mindennapi módon. Egy autó majdnem elüti a megszédült fiút,és ő segít a segítségére ( de persze a világért se vinné a kórházba,csak a lakására..).
Arra ébred másnap hogy egy rózsaszín pizsamában fekszik egy szobában, ahol minden rózsaszínbe van öltöztetve, az ágytól kezdve a tapétáig. Haruka elmond mindent,és Shizuku nem győz hálálkodni, azaz nem tudja mit adhat megmentőjének, de amaz mondja, már lerótta a tartozását a testével.O.o
Itt lesz egy édes
H jelenet,yay!! Később kiderül miért szereti oly nagyon Chopint Shizuku. Kiskorában eltévedt,és csak egy gyönyörű dallamra emlékszik,ami Chopin 4. impromtujéből származott, és egy férfira,aki édességgel kínálta,és ellopta az első csókját.
Azóta azt hiszi a nagy zenezserző, Lisuto volt az akivel akkor találkozott.Lisuto Haruka unokafivére,akitől később Haruka közbejárásával zongoraleckéket is vesz.
Egyik kedvenc részem, mikor Shizuku női ruhában megjelenik Haruka oldalán egy ünnepségen,amin Lisuto a fővendég,és eljátsza azt a bizonyos művet. ( Haruka amúgy ruhatervező,főképp női ruhákat készít,és máshogy nem tudta volna megoldani hogy elvigye kedvesét az ünnepségre,és találkozzon hőn szeretett bálványával... na perszeX3)
Meg kell említeni még
Chisato-t( Kishio Daisuke),aki szintúgy zenetagozatos és szobatársa Shizukunak. Nyílvánvaló hogy szerelmes Shizukuba, de még nem vallotta be neki,és nem támadt rá, ami majd a későbbi volume-okban megtörténik,és kialakul egy mellékszál Chisatóval és Lisutoval...
Ami pedig a H jeleneteket illeti, valóban bőségesen van belőle,ez teljes mértékben igaz Nanbara Ken stílusára.
Viszont hogy 99.9 %-ban Midorikawa Hikaru az uke benne.. hát, amúgy is szinte minden 4. drama cd-ben feltűnik,és persze ez korántsem hátrány:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése